Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Leden van Verdienste


De Utrechtse Historische Studentenkring kent de titel lid van verdienste toe aan mensen die zich door de jaren heen op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse Historische Studentenkring

 

Dr. mr. F.W. (Frans Willem) Lantink

Docent aan de afdeling Politieke Geschiedenis van het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zet zich al jaren in voor het inhoudelijk programma van de UHSK, in het bijzonder voor het Politiek Café. Lid van Verdienste sinds 2012.

 

 

 

 

 

 

Drs. E.J. (Edwin) van der Veldt

Zette zich als bestuurslid en docent aan de Universiteit Utrecht jarenlang in voor de UHSK op tal van vlakken, voornamelijk op het gebied van onderwijs. In 2012 verruilde Edwin van der Veldt zijn baan aan de Universiteit Utrecht in voor een baan aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lid van Verdienste sinds 2013.

 

 

 

 

 

Prof. dr. em. M.F. (Mebius) Kramer

Emeritus hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit Utrecht. Zet zich al jaren in bij de organisatie van de Holocaust Memorial Day, die de UHSK ieder jaar organiseert in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Heeft zelf de dag al verscheidene malen voorgezeten. Lid van Verdienste sinds 2013.

 

 

 

 

 

Prof. dr. em. E. (Ed) Jonker

Bijzonder Hoogleraar Grondslagen en Geschiedenis van de Geschiedbeoefening aan de Universiteit Utrecht tot 2015. Heeft als curator van de vakken Geschiedwetenschap en Grondslagen van de Geschiedwetenschap een grote rol gespeeld in de opleiding van jonge Utrechtse historici. Was in en na zijn studententijd nauw betrokken bij de UHSK. Lid van Verdienste sinds 2015. 

Laatste nieuws

Historicidagen 2017

In augustus 2017 worden de Historicidagen georganiseerd: drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de samenwerking tussen alle soorten (kunst)historici te bevorderen, de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en nieuwe inspiratie op te doen. Deel jouw expertise, project of passie en werk mee aan de inhoud van het programma. Stuur je voorstel in vóór 15 januari 2017. 

Waarom Historicidagen? 
Historici staan midden in de samenleving. Maar hoe goed kennen historici uit verschillende maatschappelijke domeinen elkaar? Om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen, nam
KNHG, de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, het initiatief tot de Historicidagen. Ook de UHSK helpt mee met het organiseren van de Historicidagen. 

Wat zijn de Historicidagen? 
De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Hier vind je een staalkaart van het historisch bedrijf en kan je meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Voor wie zijn de Historicidagen?
De Historicidagen staan open voor allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere historische professionals. 

Werk mee aan het programma van de Historicidagen 2017
Het programma van de Historicidagen biedt een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur) waarin historici hun eigen werk kunnen presenteren.

Deel je expertise, projecten, ideeën of vragen en stuur vóór 15 januari 2017 een voorstel naar de Programmacommissie. Je kan een individueel paper indienen, maar je kan ook als groep of organisatie een idee voor een hele parallelsessie inzenden. Kijk voor de spelregels op de website.

Kosten
Bij early bird registratie vóór 15 mei 2017 is de toegangsprijs voor de Historicidagen €100, voor studenten/promovendi €50, inclusief koffie, thee, lunch en een feestelijke avond met muziek. Na 15 mei 2017 zijn de toegangsprijzen respectievelijk €130 en €80.

KNHG-leden krijgen korting: bij registratie voor 15 mei 2017 is de toegangsprijs €80; voor studenten/promovendi leden €35. Na 15 mei 2017 betalen KNHG-leden respectievelijk €110; studenten €65.

Vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Marijke Huisman, projectsecretaris Historicidagen, marijke.huisman@huygens.knaw.nl 

 

Klik hier voor de website van de Historicidagen.

Lees meer >
28-06-2017

Advertentie