Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Scriptiebegeleiding


 
Vind jij het ook zo moeilijk om een goed essay te schrijven? Loop je altijd achter
de feiten aan of raak je de draad halverwege kwijt?
 
Veel studenten vinden het lastig om een goed essay te schrijven. Je moet niet alleen je onderwerp en vraagstelling vaststellen, maar je methode van onderzoek moet daarop aansluiten en de opbouw van je essay moet kloppen. Voor anderen starten de problemen al bij het opzetten van het onderzoek; hoe vind je je weg in het woud van (digitale)literatuur? En waar vind je je materiaal? Zo zijn er dus vele punten waar je vast kunt lopen. Als je daarbij geholpen wilt worden, kun je bij Wendelijn van der Leest terecht.
 
 
Waarom bij Wendelijn? 
De begeleiding bij Wendelijn is betrokken en gebaseerd op ruime ervaring. De afgelopen jaren heeft zij als docent bij de afdeling Geschiedenis (UU) veel scripties begeleid. En met veel plezier. Door haar persoonlijke aanpak en heldere richtlijnen ben je als student vaak tot (veel) meer in staat dan je zelf had gedacht. De begeleiding begint met een gratis intakegesprek. Er wordt dan aan de hand van een vragenlijst en een ingezonden stuk van jouw hand gekeken waar precies jouw probleem ligt. De volgende stap is dat er een plan van aanpak wordt gemaakt die past bij jouw probleemgebieden én bij jouw specifieke hulpvraag. Het aantal uur begeleiding hangt af van jouw persoonlijke wensen. 
Dit kan vanaf de eerste brainstorm zijn of vanaf het nakijken van de eerste versie van je essay. Wat belangrijk is om te onthouden is dat het traject wordt bepaald door wat jij wilt van de scriptiebegeleiding. Bedenk echter wel, je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud, zij is er voor het aanleren van onderzoekvaardigheden en het begeleiden van je traject. 
 
Samenwerking in groepen
Het is ook mogelijk je aan te melden in groepen van drie tot vijf personen. De ervaring leert dat studenten meer leren van het nakijken van andermans werk. Tijdens het proces is het prettig wanneer er mogelijkheid is tot overleg met andere studenten die tegen dezelfde of andere problemen stuiten. Een ander voordeel van het aanmelden in een groepje is dat jullie de kosten kunnen drukken. De vorm van de scriptiebegeleiding van een groepje wordt bepaald naeen gezamenlijke intake. Wendelijn zal natuurlijk de individuele stukken nakijken en persoonlijke handvaten aanreiken, maar je komt in groepjes samen en het doel is om het meeste werk gezamenlijk aan te pakken. 
 
Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op via email of telefoon.
 
 
 
Testimonials 
“Leuk, gedegen en toegewijd. Bij haar kan je een betrokken, hedendaagse en vooral leerzame begeleiding verwachten.
Joshua Vrijhof, Opleiding Geschiedenis UU
 
“Het is de actieve en betrokken inzet van Wendelijn die mij geholpen hebben om mijn onderzoek met plezier en succes te voltooien. Dus wanneer je op zoek bent naar goede scriptiebegeleiding ben je bij Geschiedenisschrijven aan het juiste adres! “
Joeri Pool, Opleiding Geschiedenis UU
 
“Als begeleider van scripties weet ze precies de juiste dingen te zeggen die een student nodig heeft bij het doen van een degelijk wetenschappelijk onderzoek. Ze is bovendien uitstekend in staat beginnende wetenschappers nuttige kritiek te geven en ze tegelijk op hun gemak te stellen.”
Hanna Hekkert, Opleiding Geschiedenis UU
 
Van Wendelijn heb ik geleerd dat schrijven veel meer is dan alleen “hard werken en op tijd beginnen”, zoals de meeste begeleiding van mijn docenten er uit ziet. Succesvol schrijven gaat in de eerste plaats om beschikken over de juiste vaardigheden. Doordat Wendelijn mij op een bijzonder prettige en inspirerende manier coachte leerde ik die vaardigheden en hoe ik die kon toepassen.”
Eric-Jan Pouw, Opleiding Geschiedenis UU
 
 

Laatste nieuws

Historicidagen 2017

In augustus 2017 worden de Historicidagen georganiseerd: drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de samenwerking tussen alle soorten (kunst)historici te bevorderen, de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en nieuwe inspiratie op te doen. Deel jouw expertise, project of passie en werk mee aan de inhoud van het programma. Stuur je voorstel in vóór 15 januari 2017. 

Waarom Historicidagen? 
Historici staan midden in de samenleving. Maar hoe goed kennen historici uit verschillende maatschappelijke domeinen elkaar? Om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen, nam
KNHG, de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, het initiatief tot de Historicidagen. Ook de UHSK helpt mee met het organiseren van de Historicidagen. 

Wat zijn de Historicidagen? 
De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Hier vind je een staalkaart van het historisch bedrijf en kan je meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Voor wie zijn de Historicidagen?
De Historicidagen staan open voor allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere historische professionals. 

Werk mee aan het programma van de Historicidagen 2017
Het programma van de Historicidagen biedt een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur) waarin historici hun eigen werk kunnen presenteren.

Deel je expertise, projecten, ideeën of vragen en stuur vóór 15 januari 2017 een voorstel naar de Programmacommissie. Je kan een individueel paper indienen, maar je kan ook als groep of organisatie een idee voor een hele parallelsessie inzenden. Kijk voor de spelregels op de website.

Kosten
Bij early bird registratie vóór 15 mei 2017 is de toegangsprijs voor de Historicidagen €100, voor studenten/promovendi €50, inclusief koffie, thee, lunch en een feestelijke avond met muziek. Na 15 mei 2017 zijn de toegangsprijzen respectievelijk €130 en €80.

KNHG-leden krijgen korting: bij registratie voor 15 mei 2017 is de toegangsprijs €80; voor studenten/promovendi leden €35. Na 15 mei 2017 betalen KNHG-leden respectievelijk €110; studenten €65.

Vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Marijke Huisman, projectsecretaris Historicidagen, marijke.huisman@huygens.knaw.nl 

 

Klik hier voor de website van de Historicidagen.

Lees meer >
28-06-2017

Advertentie