Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Waarom in Utrecht?


Waarom Utrecht? Dat is een vraag die veel bezoekers van de opendag aan ons stellen. Wellicht laat je je leiden door de Shanghai Rankings of de Times Higher Education Ranking, daar komt Utrecht al jarenlang als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dit heeft voornamelijk te maken met de internationaal georienteerde onderwijs die er wordt geboden en de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan onderzoek en onderwijs. Bovendien heeft de Universiteit Utrecht een ruim masteraanbod. De UU komt onder Nederlandse hoogleraren ook naar voren als de nummer één van Nederland. Onder studenten die aan de Nationale Studenten Enquête meegedaan hadden kreeg de universiteit een 3,91 op een 5-puntsschaal.

 

Een andere reden om in Utrecht te gaan studeren is de studentenhuisvesting. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een groter en eerlijker kameraanbod in Utrecht. Een recent voorbeeld hiervan zijn de in de zomer van 2013 vrijgekomen ‘’De Sterren’’. Een nieuw studentencomplex met bijna 700 nieuwe kamers. De kans is groot dat je met enig zoekwerk binnen drie maanden een kamer kunt vinden. Voor hen die niet meteen een kamer kunnen vinden ligt Utrecht uiterst centraal in hartje Nederland.

 

Naast de inhoudelijke en praktische kanten biedt Utrecht een geweldig studentenleven aan. Met meer dan 60.000 studenten is er elke avond wel iets te beleven in Utrecht, of dit nou een concert, feest of culturele activiteit betreft. Je kunt in Utrecht genieten van een verscheidenheid aan terrasjes,  kroegen of cafés, te vinden door heel Utrecht heen. Naast dit is er een groot aanbod in eetgelegenheden van verschillend kaliber. Ook herbergt Utrecht verschillende bioscopen, die zich zowel richten op het grote publiek als de culturele sector. Verder zijn er ruimschoots zangpodia, dans- en uitgaansgelegenheden te ontdekken in Utrecht.

 

Het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan het Domplein. 

 

Laatste nieuws

Historicidagen 2017

In augustus 2017 worden de Historicidagen georganiseerd: drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de samenwerking tussen alle soorten (kunst)historici te bevorderen, de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en nieuwe inspiratie op te doen. Deel jouw expertise, project of passie en werk mee aan de inhoud van het programma. Stuur je voorstel in vóór 15 januari 2017. 

Waarom Historicidagen? 
Historici staan midden in de samenleving. Maar hoe goed kennen historici uit verschillende maatschappelijke domeinen elkaar? Om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen, nam
KNHG, de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, het initiatief tot de Historicidagen. Ook de UHSK helpt mee met het organiseren van de Historicidagen. 

Wat zijn de Historicidagen? 
De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Hier vind je een staalkaart van het historisch bedrijf en kan je meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Voor wie zijn de Historicidagen?
De Historicidagen staan open voor allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere historische professionals. 

Werk mee aan het programma van de Historicidagen 2017
Het programma van de Historicidagen biedt een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur) waarin historici hun eigen werk kunnen presenteren.

Deel je expertise, projecten, ideeën of vragen en stuur vóór 15 januari 2017 een voorstel naar de Programmacommissie. Je kan een individueel paper indienen, maar je kan ook als groep of organisatie een idee voor een hele parallelsessie inzenden. Kijk voor de spelregels op de website.

Kosten
Bij early bird registratie vóór 15 mei 2017 is de toegangsprijs voor de Historicidagen €100, voor studenten/promovendi €50, inclusief koffie, thee, lunch en een feestelijke avond met muziek. Na 15 mei 2017 zijn de toegangsprijzen respectievelijk €130 en €80.

KNHG-leden krijgen korting: bij registratie voor 15 mei 2017 is de toegangsprijs €80; voor studenten/promovendi leden €35. Na 15 mei 2017 betalen KNHG-leden respectievelijk €110; studenten €65.

Vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Marijke Huisman, projectsecretaris Historicidagen, marijke.huisman@huygens.knaw.nl 

 

Klik hier voor de website van de Historicidagen.

Lees meer >
28-06-2017

Advertentie