Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Waarom in Utrecht?


Waarom Utrecht? Dat is een vraag die veel bezoekers van de opendag aan ons stellen. Wellicht laat je je leiden door de Shanghai Rankings of de Times Higher Education Ranking, daar komt Utrecht al jarenlang als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dit heeft voornamelijk te maken met de internationaal georienteerde onderwijs die er wordt geboden en de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan onderzoek en onderwijs. Bovendien heeft de Universiteit Utrecht een ruim masteraanbod. De UU komt onder Nederlandse hoogleraren ook naar voren als de nummer één van Nederland. Onder studenten die aan de Nationale Studenten Enquête meegedaan hadden kreeg de universiteit een 4,2 op een 5-puntsschaal.

Naast de inhoudelijke kant biedt Utrecht een geweldig studentenleven aan. Met meer dan 60.000 studenten is er elke avond wel iets te beleven in Utrecht, of dit nou een concert, feest of culturele activiteit betreft. Je kunt in Utrecht genieten van een verscheidenheid aan terrasjes,  kroegen of cafés, te vinden door heel Utrecht heen. Naast dit is er een groot aanbod in eetgelegenheden van verschillend kaliber. Ook herbergt Utrecht verschillende bioscopen, die zich zowel richten op het grote publiek als de culturele sector. Verder zijn er ruimschoots zangpodia, dans- en uitgaansgelegenheden te ontdekken in Utrecht.

 

Het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan het Domplein. 

 

Laatste nieuws

Bekendmaking Docentenprijs 2018

Vorige week werden de winnaars van de Docentenprijzen bekendgemaakt op de Onderwijsparade van Utrecht University. Van de zeventien voorgedragen docenten behoorde onze dr. Saskia Stevens tot één van de drie genomineerden. Helaas mocht ze de prijs niet in de wacht slepen, maar dat neemt niet weg dat wij haar alsnog van harte feliciteren met deze ongekende prestatie. Voor ons is zij absoluut de winnaar! Waarom wij dat vonden? Dat blijkt uit het filmpje dat gemaakt werd voor de voordacht, wat hier te zien is!

Lees meer >
13-03-2018

Advertentie