Departementsreis Weimar

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
94ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings (2019-2020)
Vanaf
25 jan. 2020 09:30:00
Tot
28 jan. 2020 19:30:00
Locatie
Weimar

Departementsreis Weimar

Lieve allemaal!

Van 25 januari tot 28 januari 2020 vindt de jaarlijkse Departementsreis weer plaats! Dit jaar zullen we met veertig man afreizen naar Weimar. Weimar is natuurlijk veelal bekend door de Weimar republiek, maar Weimar heeft ook een culturele en klassieke bloei genoten met invloed van Goethe en Schiller. Daarnaast heeft Nietzsche's gedachtengoed een belangrijke rol gespeeld gedurende de Nazi-periode. Het thema van de reis zal gefocust zijn op deze verschillende denkers: Weimar it's history trough the lens of Goethe, Schiller en Nietzsche.

Traditiegetrouw zullen ook dit jaar weer twee docenten ons vergezellen op de reis. Ido de Haan en Jeroen Koch zullen ons verreiken met hun kennis over het thema en de stad. Deze docenten zullen dan ook bijdragen aan het educatieve karakter van de reis.

De kosten voor de reis zullen 140 euro bedragen en inschrijving is mogelijk op 3 december om 10:00 op de UHSK-kamer! Er is plek voor 38 studenten op de reis. De inschrijving zal op dezelfde wijze geschieden als bij de ExComreizen! Je kunt jezelf inschrijven, of iemand anders!