Holocaust Memorial Day 2021

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
29 jan. 2021 15:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
29 jan. 2021 10:00 - 15:00

Holocaust Memorial Day 2021

Op 27 januari is de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Namens de Universiteit Utrecht organiseert de UHSK op de laatste vrijdag van januari een Holocaust Memorial Day. De dag zal in het teken staan van het thema: Holocaust in post-war society.

Het einde van de Holocaust betekende niet het einde van de internationale worsteling. Veel overlevenden van de Holocaust waren bang om terug te keren naar hun oude huizen vanwege het naoorlogse geweld, het antisemitisme en de armoede. Een deel van de overlevenden die niet naar huis konden terugkeren, verbleef in ontheemdenkampen. Het vinden van een schuilplaats in andere landen was vaak problematisch of gevaarlijk. Vooral in het licht van de moeilijkheden in het internationale beleid en de diplomatie. Zo hadden de Duits-Israëlische betrekkingen, de Neurenbergprocessen en de Displaced Persons Act aan het begin van de Koude Oorlog een grote invloed op de naoorlogse samenleving.

Van 10:00 tot en met 15:00 zullen er in het Academiegebouw verschillende lezingen gehouden worden binnen dit thema, met afsluitend een discussiepanel. Ook zal er een verzorgde lunch zijn tijdens de pauze. In verband met de onzekerheid rondom de coronamaatregelen is het nog niet geheel duidelijk hoeveel mensen fysiek aanwezig kunnen zijn, maar de dag zal in iedere geval vanuit huis te volgen zijn via een livestream. Meer informatie over de sprekers en de fysieke cappaciteit zullen nog volgen. Beniewd? Meld je aan via de website of stuur een mail naar holocaustmemorialday@uhsk.nl!

Deelnemers (26)

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien