Von der Dunk-lezing 2019

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
93ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings (2018-2019)
Datum en tijd
18 jun. 2019 18:30 - 21:00
Locatie
Belle van Zuylenzaal, Academiegebouw

Von der Dunk-lezing 2019

This lecture will be in English!

Ieder jaar organiseert de Utrechtse Historische Studentenkring de Von Der Dunk-lezing ter ere van ons wijlen erelid em. prof. dr. Hermann von der Dunk. De lezing behandelt ieder jaar een maatschappelijk en historisch relevant thema. Dit jaar zal Paul Mbikayi spreken over zijn ervaringen als vluchteling en asielzoeker in Nederland. Prof. dr. Jan Luiten van Zanden zal de lezing openen en een historisch kader rondom integratie schetsen.
Paul Mbikayi is als vluchteling uit Zaïre (het tegenwoordige Congo) in 1994 naar Nederland gekomen. Hoewel hij opgeleid is als Electrotechnicus, was zijn diploma door taalverschillen praktisch waardeloos in Nederland. Inmiddels heeft hij een succesvolle carrière bij verschillende instanties achter de rug en zet hij zich in voor andere vluchtelingen die nu in dezelfde situatie zitten als hij toen. Paul is lid van de Raad van Advies van KIS (Kennisplatform Integratie en Samenleving).
Tijdens de lezing zal Paul Mbikayi het hebben over zijn eigen ervaring als vluchteling in Nederland, hoe Nederlanders hem ontvingen en over zijn ervaring met het integratietraject. Ook zal hij stilstaan bij de situatie van integratie en tolerantie in de hedendaagse maatschappij.

Voor meer informatie over Paul Mbikayi:
https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/artikel/226856/deze-man-was-vluchteling-en-helpt-nu-statushouders-aan-een-baan
https://www.vluchtelingenwerk.nl/nieuws/paul-mbikayi-de-ambassadeur-van-de-verdraagzaamheid

Prof dr. Jan Luiten van Zanden van de Universiteit Utrecht zal de lezing openen met een historische schets van integratie en tolerantie in Nederland. Jan Luiten van Zanden is hoogleraar in Economische en Sociale Geschiedenis en houdt zich bezig met het in kaart brengen van grote ontwikkelingen in de wereldeconomie. Hierbij kijkt hij ook naar factoren als diversiteit, integratie en migratie.

Voor meer informatie over Jan Luiten van Zanden:
https://www.uu.nl/medewerkers/JLvanZanden
https://www.knaw.nl/nl/leden/leden/5049

Je kunt je aanmelden op onze website https://www.uhsk.nl/evenementen/von-der-dunk-lezing-2019. Ook externen zijn welkom. Let op: Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar op de locatie!

Von Der Dunk-lezing 2019: Paul Mbikayi
18 juni 19:00 (Deuren open 18:30)
Academiegebouw Universiteit Utrecht - Belle van Zuylenzaal
Gratis toegang! Vergeet je niet aan te melden.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien