Stage en Vacaturebank

In de Stage en Vacaturebank van de UHSK kan je terecht als je op zoek bent naar een ervaringsplek relevant voor geschiedenisstudenten. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt, maar voor een suggestie kan je altijd mailen naar info@uhsk.nl.

Voor meer informatie en stagevactures kan je terecht bij het departement.


Vacature Oppasbijbaan

Ben je GW student en wil je een GW-medewerker helpen in deze lockdown? Ga dan oppassen!

De faculteit wil medewerkers graag helpen om het leven in lockdown en thuisonderwijs iets makkelijker te maken. Daarom hebben we een online prikbord geopend waar GW studenten en medewerkers een bericht kunnen achterlaten: om je aan te bieden als oppas of om een oppas te zoeken. Op deze manier wil de faculteit het makkelijker maken voor studenten en medewerkers om met elkaar in contact te laten komen.

Je kunt een bericht achterlaten op het prikbord (met informatie over beschikbare dagen en tijden, woonplaats etc.). Medewerkers kunnen daarop reageren. Medewerkers kunnen ook zichzelf presenteren door een berichtje en daar kun je dan op reageren. Precieze afspraken maak je privé, niet via het prikbord. Onderlinge afspraken zijn op eigen risico.

Er staan twee berichtjes op het prikbord met wat meer uitleg. Lees deze door, voordat je een bericht plaatst!

Het prikbord vind je hier: https://padlet.com/chabets/OppasGezochtGW

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is op zoek jou!

Het leukste project van het land wil nóg meer senioren bereiken en is daarom op zoek naar geschikte studentdocenten!

OGJG organiseert interactieve colleges aan senioren gegeven door enthousiaste studenten. Doordat dit in de leefomgeving van de senioren gebeurt, bereiken wij duizenden senioren per jaar. 

Als studentdocent:

- Ontvang je een training

- Geef je les aan een geïnteresseerd publiek

- Lever je een bijdrage aan de maatschappij

- Bouw je aan je cv

Interesse? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar info@ogjg.nl. We horen graag van je!

Bijbaan Uitgeverij Matrijs

Wij hebben per direct op maandag 4 tot 8 uur werk voor een
student. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:


~ inpakken van de bestellingen;
~ ophalen van voorraad uit extern magazijn;
~ bezorgen van post en pakketten;
~ redactionele ondersteuning.


Wil je ervaring opdoen binnen de uitgeverij of zoek je gewoon een
leuke bijbaan naast je studie? Stuur dan een mailtje (met cv) naar
marjan.grinwis@matrijs.com.


In het bezit van rijbewijs B.


Wij zijn gevestigd aan Lange Nieuwstraat 12, midden in het centrum
van Utrecht.
Bel voor meer informatie: 030 - 234 31 48 | www.matrijs.com

Vacature: TRAINEESHIP INFORMATIE- EN VERANDERMANAGEMENT

Wil jij als starter met ambitie bijdragen aan de digitale transformatie van de overheid? Deins je niet terug voor een uitdagend traineeship waarbij je direct het werkveld in mag? Boost dan nu je carrière en meld je bij ons aan!

Het Fundamental Traineeship van BECIS | DIOR leidt jou op tot de informatieadviseur van de toekomst. Het programma duurt een jaar en bestaat uit een mix van werken, leren, ervaring opdoen, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. Je wordt direct bij een opdrachtgever ingezet op een actueel vraagstuk.

Samen met andere ‘young professionals’ volg je bij onze DIOR Academy een uitdagend traineeship, waarbij je wordt gekoppeld aan een ervaren adviseur. Je beschikt over een breed netwerk van andere jonge professionals en adviseurs met elk hun eigen expertise. Zo groei je in een jaar tijd door naar informatieadviseur.


Direct aan de slag bij interessante praktijkopdrachten

Op basis van een actueel vraagstuk bij een geschikte organisatie koppelen we jou aan een opdracht. Denk aan het doorvoeren van verbeteringen op het gebied van zaakgericht werken, de zorg voor een effectieve implementatie hiervan of het invoeren van een nieuw documentmanagementsysteem. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de opdracht en de opdrachtgever passen bij jouw capaciteiten en ambities.

Is deze carrièreboost echt iets voor jou?

SOLLICITEER DAN DIRECT!

Opleidingsniveau: Hbo+/wo-denkniveau
Vakgebied: Informatiemanagement
Te behalen certificaten: Lean Six Sigma, PRINCE2
Wat krijg je: OV-Business Card, laptop, smartphone, museumjaarkaart
Meer info: https://www.becis.nl/vacature/traineeship-informatie-en-verandermanagement-amsterdam/

Heb je vragen over dit programma? Neem contact op via recruitment@becis.nl.


Vacature Stages bij Platform Rampjaarherdenking

Periode: 4 a 5 maanden
Start: bij voorkeur z.s.m.
Uren: in overleg
Onze vergoeding: € 140 p.m.
Website: www.rampjaarherdenking.nl 

Wie zijn wij?
De stage wordt aangeboden door de Stichting Platform Ramjaarherdenking, een landelijke netwerkorganisatie die in 2022 de Nationale Ramjaarherdenking organiseert in samenwerking met provincies, gemeenten en culturele instellingen. Activiteiten zijn o.m. maandelijkse webinars, symposia, festivals, exposites, theatervoorstellingen en publicaties. 

Wat ga je doen?
In 1672 werd de Republiek overvallen door het Franse leger, Duitse troepen en de Engelse vloot. De regering was radeloos, het volk redeloos en het land leek reddeloos. Door inzet van waterlinies en de vloot van De Ruyter keerden de kansen, maar het Rampjaar werd wel de start van een uitputtende Veertigjarige Oorlog (1672-1712). Met de Gouden eeuw was het afgelopen…
Start: bij voorkeur z.s.m. Het Platform wil niet alleen het Rampjaar 1672 herdenken, maar ook een discussie op gang brengen over de “lessen van het Rampjaar”, toen vrede, vrijheid en veiligheid op het spel stonden. Kan de coalitiestrategie van stadhouder Willem III, die tientallen landen bundelde in de strijd tegen de expansieve Zonnekoning model een bieden voor onze Europese samenwerking?

Stage 1: samenstelling populair-wetenschappelijke website www.1672.nl Deze stageopdracht is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op het herdenkingsjaar 1672-2022. Naast de bestaande activiteitenwebsite www.rampjaarherdenking.nl komt er een meer inhoudelijke website www.1672.nl over de achtergronden van het Rampjaar. Met behulp van literatuuronderzoek stel je een overzicht samen van de belangrijke gebeurtenissen in het Rampjaar (met subthema’s als stadhouder Willem III, de moord op de gebroeders De Witt, de zeeslagen van De Ruyter maar ook de strijd in Oost-Nederland enz.), een aantal verhalen en de belangrijkste literatuur. Verder maak je een selectie van interessante kaarten en beeldmateriaal; denk bijv. aan Rijksstudio. Je onderzoek mondt uit in een helder overzicht, dat gebruikt kan worden als input voor de website. Wellicht heb je ook zelf ideeën hoe deze website gevoed kan worden.

Stage 2: Expositie over het Rampjaar 1672 Deze stageopdracht is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op het herdenkingsjaar 1672-20222) Met behulp van de Rampjaar-websites en beschikbare documentatie moet een expositie worden samengesteld over het Ram[jaar 1672 in Nederland. De expositie geeft een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen in het Rampjaar (met subthema’s als stadhouder Willem III, de moord op de gebroeders De Witt, de zeeslagen van De Ruyter maar ook de strijd in Oost-Nederland enz.) Ook is er aandacht voor het thema beeldvorming en oorlogspropaganda. De expositie bestaat uit ca 8 panelen en gaat circuleren langs bibliotheken en gemeentehuizen in Nederland. Er wordt ook een begeleidende lesbrief samengesteld.

Jouw profiel
Belangstelling voor moderne geschiedenis, regionale geschiedenis en publieksgeschiedenis strekt tot aanbeveling.

Solliciteren
​Solliciteren kan d.m.v. een mail te sturen naar contact@rampjaarherdenking.nl o.v.v. Rampjaar stage

Onze sponsoren