Stage en Vacaturebank

In de Stage en Vacaturebank van de UHSK kan je terecht als je op zoek bent naar een ervaringsplek relevant voor geschiedenisstudenten. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt, maar voor een suggestie kan je altijd mailen naar info@uhsk.nl.

Voor meer informatie en stagevactures kan je terecht bij het departement.


Stage: Cross your Borders

'Voor de komende periodes zijn we weer hard op zoek naar gemotiveerde studenten die enthousiast worden van werken met jongeren en geïnteresseerd zijn in thema's als mensenrechten, klimaatverandering en internationale betrekkingen. 

Stichting Cross Your Borders organiseert interactieve onderwijsprojecten en indrukwekkende jongerenreizen, waarbij jongeren spelenderwijs over (hun) grenzen kijken en de wereld ontdekken. We hebben diverse leerzame en uitdagende stageplekken. Neem ook een kijkje op onze website (http://www.crossyourborders.nl/) voor meer informatie over de organisatie en de verschillende burgerschapsprojecten die wij organiseren. '  

Praktische informatie: Verschillende functies, wisselend van 8-16 uur per week tot 24-40 uur per week. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@uhsk.nl!


cross_your_borders.png

Stage: Studium Generale

'Wij stellen prikkelende vragen en zetten aan tot denken. In discussies, lezingen, talkshows en blogs koppelen we wetenschap aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen. We gaan voorbij de grenzen van disciplines en de waan van de dag. Vanaf februari 2020 hebben we weer een plek vrij voor een stagiair(e). 

Wie stage loopt bij Studium Generale is onderdeel van een gezellig team van programmamakers. Er komt van alles voorbij aan interessante onderwerpen en sprekers op het snijvlak van wetenschap, politiek, cultuur en meer. In allerlei vormen, van lezingen tot Science Cafés, van interviews tot filmgesprekken, van blogs tot video's. Jaarlijks bezoeken zo'n 15000 mensen onze activiteiten. Ruim 10.000 mensen volgen Studium Generale via Facebook, Twitter en Instagram. ' 

Praktische informatie: Stage voor blok 3 en 4. Drie tot vier dagen per week werkzaam, met een stagevergoeding. Aanmelden kan tot 16 december! Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@uhsk.n


uu_sg.png

Vacature: Prodemos begeleider/gastdocent voor jongerenprojecten

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. De Dienst Op Locatie doet dit door gastlessen te verzorgen bij bijvoorbeeld gemeentehuizen en rechtbanken en hiervoor zoeken wij begeleiders.

Als begeleider/gastdocent begeleid je zelfstandig schoolklassen uit het po, vo en mbo bij onze educatieve programma’s. Je draagt op een enthousiaste manier kennis over en motiveert scholieren om mee te denken over democratie en rechtsstaat. Jouw uitleg en methode sluiten daarbij steeds aan op het niveau van de klas. Je bent het visitekaartje van ProDemos voor de scholen, leerlingen, docenten en de locaties die je bezoekt. Daarom kun en wil je politiek neutraal communiceren, beschik je over verantwoordelijkheidsgevoel en ben je representatief.

Door interne trainingen specialiseer jij je in de verschillende programma’s van ProDemos in het land:

  • Jongerengemeenteraad
  • Kindergemeenteraad
  • Democracity
  • Klassenbezoek@Gemeentehuis
  • Provinciespel
  • Gastlessen MBO
  • Gastles en rechtbankbezoek
  • Voorlichtingsprogramma’s rondom verkiezingen


Praktische informatie: Reageren is mogelijk tot 19 januari 2020 23:59, selectiedag vindt plaats op 21 februari 2020. Het gaat  om een oproepcontract, salaris in schaal 6 trede 0 (€ 14,51 bruto per uur) en een vastgestelde vergoeding voor reis- en voorbereidingstijd. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@uhsk.nl!

Logo_ProDemos_kleur-04.png