Alumnilidmaatschap

Heb je in het verleden geschiedenis in Utrecht gestudeerd en wil je graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de UHSK? Dat kan!

De UHSK organiseert ieder jaar activiteiten speciaal voor haar alumnileden. Zo is het mogelijk om na de studie actief lid te blijven van de vereniging. Jaarlijks worden onze Alumnileden uitgenodigd voor een aantal vaste lezingen, denk hierbij aan de Holocaust Memorial Day of de Von der Dunk-lezing. Ook vindt er ieder jaar een Alumnidag plaats, een dag organiseerd speciaal voor Alumni waarin er studie-inhoudelijke activiteiten worden georganiseerd en er een kans is om de vrienden van weleer te ontmoeten. Tot slot is er de alumninieuwsbrief die gemiddeld eens in de twee á drie maanden verstuurd wordt.

Naast de interessante evenementen die voor alumnileden georganiseerd worden wilt de UHSK in het kader van professionalisering haar leden een volledig beeld van hun toekomstig werkveld schetsen. Vaak blijkt dat Geesteswetenschappers niet goed weten waar ze terecht kunnen na het afronden van hun studie. U als alumnus kunt wellicht uitkomst bieden.

Alumni van de UHSK hebben ervaring in vervolgopleidingen, loopbanen en projecten buiten de UHSK en kunnen hopelijk de huidige studenten hier meer over vertellen. Voor u als alumni houdt dit in dat wij in de voorbereidende fase van dit project graag van u zouden willen weten wat op dit moment uw dagelijkse bezigheden zijn. Werkt u in een archief of museum of heeft u uw eigen adviesbureau opgezet? Wij willen het allemaal graag weten. Juist die diversiteit die we bij onze alumni tegenkomen kan zeer behulpzaam zijn voor onze huidige leden.

In een volgende fase willen we graag ook gebruik gaan maken van deze schat aan kennis en ervaring. Dit zal op verschillende manieren gaan gebeuren. Op een later moment zullen deze verder worden toegelicht, denk aan lezingen, workshops, stages en andere zaken. Aan u dus nu de vraag of u ons bij wijze van e-mail een korte beschrijving van uw werk zou kunnen sturen. Het is voor ons ook handig te kunnen vastleggen waar u voorheen gewerkt heeft zodat we een zo goed mogelijk beeld kunnen vormen van de ervaring die onder de alumni aanwezig is.

Het alumnilidmaatschap is geheel kosteloos en je kunt je hiervoor aanmelden door een mailtje te sturen naar info@uhsk.nl

Onze sponsoren