Nieuws

Studentstaking op 15 maart

Een bericht van WOinActie

Beste studenten,

Op vrijdag 15 maart is er een landelijke onderwijsstaking. Het primair, voortgezet en hoger onderwijs staakt en verenigt zich om 12:00, op het Malieveld in Den Haag. Het geluid tégen afbrokkeling van het hele onderwijs, tégen de onderwijskwaliteit die in het gedrang raakt, tégen onderbetaalde in werkdruk verdrinkende docenten, wordt dan luid verkondigd. 

WOinActie staat in voor de universiteit en haar toekomst en is vrijdag 15 maart dan ook aanwezig op het Malieveld! WOinActie verenigt docenten, studenten, onderzoekers en ondersteunend personeel, die roepen om een stop op de bezuinigingen en de constante druk op werk, onderzoeks- en onderwijskwaliteit. 

De hele week, van 11 tot en met 15 maart staat in het teken van de staking en het onderwijs. Hiervoor worden er in elke universitaire stad acties georganiseerd. Voor de acties in Utrecht kun je kijken op de facebookpagina van WOinActie. Op donderdag 14 maart vindt er een nationaal debat tussen wetenschappers en de Minister van Onderwijs plaats in Den Haag. Meer informatie over het debat en  aanmelden vind je hier.

Ons College van Bestuur staat achter de staking: studenten en medewerkers hebben 15 maart geen aanwezigheidsverplichting (zie intranet en de website). Eventuele tentamens kunnen lateringehaald worden, zonder verlies van de reparatietoets. Dus sluit je aan en kom ook!

Naar het Malieveld?

Het Malieveld is naast station Den Haag Centraal. Wie wil, kan zich aansluiten bij andere stakers uit Utrecht om gezamenlijk met de trein te reizen. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Vakbonden FNV en AOb organiseren busvervoer (gratis voor leden, 16 euro voor niet-leden) en vergoeden treinkaartjes (voor leden). Meer informatie daarover vind je op de website van de FNV.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren