Geschiedenis studeren?

De bachelor Geschiedenis in Utrecht is al meerdere malen positief beoordeeld. De onderwijskwaliteit is hoog, de docenten zijn betrokken en de colleges zijn intensief. Zo heeft Geschiedenis bijvoorbeeld de eerste plek behaald in de Keuzegids Universiteiten 2017. Daarnaast kan je je in Utrecht al vanaf je tweede jaar specialiseren in een bepaald onderzoeksgebied door de zogeheten verdiepingspakketten. Dit wordt door de studenten als heel prettig ervaren: aan het eind van je studie heb je namelijk een coherent en verdiepend programma gevolgd.

Sinds 2016 heb je in Utrecht met de bachelor History ook de mogelijkheid om de opleiding Geschiedenis in het Engels te volgen. Zo leer je om academisch Engels te schrijven, maar ook om presentaties te geven en discussies te voeren in het Engels.

Zou je het leuk vinden om een deel van je studie in het buitenland te volgen? Dan zit je bij de UU ook op de goede plek! De opleiding Geschiedenis heeft namelijk veel contacten met buitenlandse partner-universiteiten (onder andere Londen, Praag, Dublin, Wenen, Uppsala, Berlijn). Als student wordt je dan ook aangemoedigd om een tijdje in het buitenland te studeren. Om dit binnen je studieprogramma te passen kan je gebruik maken van de profileringsruimte die hiervoor is gereserveerd.

Tot slot is Utrecht natuurlijk een levendige, sfeervolle stad waar je als student volledig tot je recht kan komen. Het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis is gevestigd in het historische hart van de stad. Je krijgt dan ook college in de prachtige monumentale panden van de UU rondom Janskerkhof en Domplein. Daarnaast biedt Utrecht een scala aan mogelijkheden wat betreft studie- en studentenverenigingen. Zo is er natuurlijk deze studievereniging van Geschiedenis (UHSK), maar er zijn ook diverse sport- en studentenverenigingen. Je kan bijvoorbeeld eens op deze website kijken voor meer informatie over de studentenstad Utrecht.