Stage- & Vacaturebank

In de Stage en Vacaturebank van de UHSK kan je terecht als je op zoek bent naar een ervaringsplek relevant voor geschiedenisstudenten. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt, maar voor een suggestie kan je altijd mailen naar info@uhsk.nl.

Voor meer informatie en stagevactures kan je terecht bij het departement.


Emile Thuiszorg


Ben jij op zoek naar een bijbaan?! Kijk dan niet verder en meld je aan bij Emile Thuiszorg!

Werken bij Emile thuiszorg is dé bijbaan voor elke student! Als organisatie leveren wij in teams van studenten thuiszorg bij heel veel verschillende groepen mensen. Van jong tot oud, van mensen met lichamelijke klachten of psychische problemen tot ouderen die simpelweg niet meer in staat zijn om taken zelf uit te voeren. Het is mega bijzonder om op deze wijze in aanmerking te komen met mensen buiten je studentenbubbel én super gezellig! 

Op een rijtje:

- Heb je vaste cliënten waar je over de vloer komt waardoor je hele bijzondere banden op kunt bouwen

- Plan je je eigen diensten in en bepaal je zelf hoeveel uren je werkt per week

- Is het super leerzaam 

- Verdien je een lekker zakcentje (maar liefst 12 euro!)

- Zijn er volop doorgroeimogelijkheden

- Doe je super dankbaar werk met een grote maatschappelijke impact


Ben je al enthousiast? Dit baantje is voor iedereen weggelegd, dus solliciteer snel via emile.nu/werken-bij !!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KOM JIJ HET TEAM VAN DE BEUNTJES VERSTERKEN?

Restaurant-Café de Beuntjes is een modern restaurant-café in het hart van de Utrechtse binnenstad. Op 17 september 2021 zijn wij officieel geopend. Onze filosofie is om voor zoveel mogelijk mensen, op ieder moment van de dag, een gezellige-, toegankelijke en betaalbare horecabeleving te bieden. Kortom ons Restaurant-Café is een plaats waar iedereen het leven kan vieren. Op dit moment bestaat ons personeelsbestand uit 10 gezellige collega’s waarbij de gemiddelde leeftijd ongeveer 21 jaar is. Restaurant-Café De Beuntjes is 7 dagen per week geopend van 10:30 tot 01:00.
         
Voor ons Restaurant-Café de Beuntjes hebben wij verschillende openstaande vacatures!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Productie stagiair bij 'Andere Tijden’

Word jij enthousiast van het idee om onderdeel uit te maken van een redactie die geschiedenis onderwerpen uitlicht in een televisieprogramma? Dan is deze productiestage bij Andere Tijden echt wat voor jou!

Andere Tijden wordt gepresenteerd door Astrid Sy en de redactie is gevestigd op het Mediapark in Hilversum.

Als je nog een andere specifieke interesse hebt of ontdekt tijdens je stage, kijken we altijd naar mogelijkheden of je je daar nog in kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie kun je hier klikken.

Bij: NTR
Vanaf: februari 2022
Duur: In overleg
Voor: 36 uur per week
Soort stage: Productie en Evenementen
Opleidingsniveau: HBO/WO
Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is op zoek jou!

Het leukste project van het land wil nóg meer senioren bereiken en is daarom op zoek naar geschikte studentdocenten!

OGJG organiseert interactieve colleges aan senioren gegeven door enthousiaste studenten. Doordat dit in de leefomgeving van de senioren gebeurt, bereiken wij duizenden senioren per jaar. 

Als studentdocent:

- Ontvang je een training

- Geef je les aan een geïnteresseerd publiek

- Lever je een bijdrage aan de maatschappij

- Bouw je aan je cv

Interesse? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar info@ogjg.nl. We horen graag van je!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vacature Stages bij Platform Rampjaarherdenking

Periode: 4 a 5 maanden
Start: bij voorkeur z.s.m.
Uren: in overleg
Onze vergoeding: € 140 p.m.
Website: www.rampjaarherdenking.nl 

Wie zijn wij?
De stage wordt aangeboden door de Stichting Platform Ramjaarherdenking, een landelijke netwerkorganisatie die in 2022 de Nationale Ramjaarherdenking organiseert in samenwerking met provincies, gemeenten en culturele instellingen. Activiteiten zijn o.m. maandelijkse webinars, symposia, festivals, exposites, theatervoorstellingen en publicaties. 

Wat ga je doen?
In 1672 werd de Republiek overvallen door het Franse leger, Duitse troepen en de Engelse vloot. De regering was radeloos, het volk redeloos en het land leek reddeloos. Door inzet van waterlinies en de vloot van De Ruyter keerden de kansen, maar het Rampjaar werd wel de start van een uitputtende Veertigjarige Oorlog (1672-1712). Met de Gouden eeuw was het afgelopen…
Start: bij voorkeur z.s.m. Het Platform wil niet alleen het Rampjaar 1672 herdenken, maar ook een discussie op gang brengen over de “lessen van het Rampjaar”, toen vrede, vrijheid en veiligheid op het spel stonden. Kan de coalitiestrategie van stadhouder Willem III, die tientallen landen bundelde in de strijd tegen de expansieve Zonnekoning model een bieden voor onze Europese samenwerking?

Stage 1: samenstelling populair-wetenschappelijke website www.1672.nl Deze stageopdracht is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op het herdenkingsjaar 1672-2022. Naast de bestaande activiteitenwebsite www.rampjaarherdenking.nl komt er een meer inhoudelijke website www.1672.nl over de achtergronden van het Rampjaar. Met behulp van literatuuronderzoek stel je een overzicht samen van de belangrijke gebeurtenissen in het Rampjaar (met subthema’s als stadhouder Willem III, de moord op de gebroeders De Witt, de zeeslagen van De Ruyter maar ook de strijd in Oost-Nederland enz.), een aantal verhalen en de belangrijkste literatuur. Verder maak je een selectie van interessante kaarten en beeldmateriaal; denk bijv. aan Rijksstudio. Je onderzoek mondt uit in een helder overzicht, dat gebruikt kan worden als input voor de website. Wellicht heb je ook zelf ideeën hoe deze website gevoed kan worden.

Stage 2: Expositie over het Rampjaar 1672 Deze stageopdracht is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op het herdenkingsjaar 1672-20222) Met behulp van de Rampjaar-websites en beschikbare documentatie moet een expositie worden samengesteld over het Ram[jaar 1672 in Nederland. De expositie geeft een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen in het Rampjaar (met subthema’s als stadhouder Willem III, de moord op de gebroeders De Witt, de zeeslagen van De Ruyter maar ook de strijd in Oost-Nederland enz.) Ook is er aandacht voor het thema beeldvorming en oorlogspropaganda. De expositie bestaat uit ca 8 panelen en gaat circuleren langs bibliotheken en gemeentehuizen in Nederland. Er wordt ook een begeleidende lesbrief samengesteld.

Jouw profiel
Belangstelling voor moderne geschiedenis, regionale geschiedenis en publieksgeschiedenis strekt tot aanbeveling.

Solliciteren
​Solliciteren kan d.m.v. een mail te sturen naar contact@rampjaarherdenking.nl o.v.v. Rampjaar stage

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Onze sponsoren