Stage- & Vacaturebank

In de Stage en Vacaturebank van de UHSK kan je terecht als je op zoek bent naar een ervaringsplek relevant voor geschiedenisstudenten. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt, maar voor een suggestie kan je altijd mailen naar info@uhsk.nl.

Voor meer informatie en stagevactures kan je terecht bij het departement.

Stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De directie Sub-Sahara Afrika (DAF) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt opnieuw twee stageplekken aan voor een periode van 5 maanden (februari t/m juni 2023). De beoogde startdatum van de stages is woensdag 1 februari 2023.  

Tijdens de stage ondersteunen stagiair(e)s de landenmedewerkers en dragen ze bij aan het waarborgen van een samenhangend buitenlandbeleid. De dagelijkse taken variëren sterk en kunnen uiteenlopen van het beantwoorden van burger- en Kamervragen, het bijwerken van landeninformatie, het voorbereiden en (mee)schrijven van notities voor bewindspersonen tot het organiseren van bezoeken, lezingen en seminars. Daarnaast nemen stagiair(e)s deel aan vergaderingen met externe partijen – zoals ambassadeurs, ngo’s, politieke actoren of vertegenwoordigers van internationale organisaties. Als onderdeel van de stage zal na het aanstellen van de stagiair(e) ook een specifieke leeropdracht worden geformuleerd.

Wij schrijven u aan met het vriendelijke verzoek om deze stageplekken zo mogelijk onder de aandacht van uw netwerk te brengen en het breed te verspreiden onder studenten.

De twee vacatures en alle verdere informatie over bijvoorbeeld voorwaarden en vergoedingen zijn sinds gisteren te vinden op deze site.

- stage DAF team 1

- stage DAF team 2

Geïnteresseerden kunnen tot en met 29 oktober reageren.


________________________________________________________________________Vacature Karel V

Wil jij werken bij een vijfsterren hotel in hartje Utrecht waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht, ontwikkeling en waar initiatief wordt gewaardeerd? Houd onze vacaturepagina dan goed in de gaten.

Heb je vragen over actuele vacatures, leer- en stageplaatsen of over het werken bij Grand Hotel Karel V in het algemeen? Neem dan contact op met Betty Piepot via:

+31 (0)30 233 75 11
personeelszaken@karelv.nl

https://www.karelv.nl/vacatures/


________________________________________________________________________Werken bij ReasEuro


Toe aan een explosieve uitdaging?

REASeuro
Riel Explosive Advice & Services Europe B.V. is gespecialiseerd in explosieven opsporing en ruiming. Sinds de oprichting in 1998 werken wij met een team van enthousiaste specialisten aan het realiseren van onze visie: het op maatschappelijk verantwoorde wijze oplossen van vraagstukken met betrekking tot explosieven in de breedste zin van het woord. REASeuro biedt haar diensten wereldwijd aan. Ter versterking van onze afdeling Advies zoeken wij per direct een (Junior) Historicus

Functiebeschrijving
Binnen onze afdeling Advies worden consultancywerkzaamheden uitgevoerd die onder meer bestaan uit historische onderzoeken naar de mogelijke aanwezigheid van Niet Gesprongen Explosieven afkomstig uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Onze advieswerkzaamheden hebben zowel een landgebonden als een maritieme focus en kennen een grote diversiteit aan opdrachtgevers, waaronder (lokale) overheden, ingenieursbureaus, aannemers en projectontwikkelaars in binnen- en buitenland. Je taken bestaan uit het uitvoeren van (complexe) adviestrajecten en historische onderzoeken met betrekking tot het opsporen van Niet Gesprongen Explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog; het definiëren van de probleemstelling, het uitwerken van advies in de vorm van brieven, rapportages en verslagen en het verzorgen van de projectadministratie. Een onderdeel van het vooronderzoek is het raadplegen van literatuur, archieven en/of luchtfoto’s uit de Eerste, Tweede Wereldoorlog en van internationale militaire conflicten. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het beheer van het historisch archief en het onderhouden van contacten. Je bent onderdeel van een hecht team met fijne collega's, waarbij er naast hard werken ook ruimte is voor de zogeheten Brabantse gezelligheid!

Functie-eisen
Wij verwachten een kandidaat met een universitaire opleiding in het vakgebied Geschiedenis met affiniteit voor de Eerste, Tweede Wereldoorlog en andere internationale militaire conflicten, die gestructureerd en accuraat werkt en verder ook analytisch, stressbestendig en communicatief vaardig is. Talenkennis zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal is een must, Frans en Duits is wenselijk. Kennis van de bodem, civiele techniek en ArcGIS is een pré. Wij bieden je een zelfstandige en veelzijdige functie bij een professioneel en enthousiast bedrijf waar gevoel voor humor en flexibiliteit zeer belangrijk zijn. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Interesse?
Stuur dan je motivatie met curriculum vitae per e-mail naar:
REASeuro - t.a.v. Judith de Klijn - e-mailadres: j.deklijn@reaseuro.com


________________________________________________________________________
Denkkracht Utrecht zoekt ... denkkracht!


Denkkracht Utrecht
Denkkracht Utrecht is een denktank van 25 young professionals met hart voor de publieke zaak en de ambitie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen en op te lossen. Jaarlijks organiseren we acht DenkLabs. Dit zijn zaterdagen waarin we aan de hand van creatieve werkvormen nieuwe ideeën en denkrichtingen creëren voor maatschappelijk georiënteerde organisaties (e.g. Politie Utrecht, KNMI, Nationale Zorgautoriteit etc.) . Daarnaast werken we tijdens DenkAcademies aan onze persoonlijke ontwikkeling en organiseren we sociale activiteiten.

Deelname 2023

Voor 2023 zoeken wij weer nieuwe, gezellige en ambitieuze deelnemers! Onze deelnemers hebben verschillende (studie-)achtergronden en zijn werkzaam in verschillende sectoren. Gedurende het jaar zetten zij zich vrijwillig in voor Denkkracht Utrecht. Er zijn twee voorwaarden om deelnemer te worden:
- Utrecht is voor ons de verbindende factor: deelnemers wonen, werken of studeren in de stad.
- Deelnemers zijn maximaal vijf jaar, dus uiterlijk in 2017, afgestudeerd.


De aanmelddeadline is 31 oktober 2022 dus wees er snel bij! 


Zie voor meer informatie onze website of stuur ons een mailtje

https://denkkrachtutrecht.nl/ 

contact@denkkrachtutrecht.nl


________________________________________________________________________Stageplek Meines Holla & Partners

Al meer dan zeventien jaar lang biedt Meines Holla & Partners ieder jaar enkele talentvolle studenten (m/v) de kans om werkervaring op te doen in lobbying en public affairs. Dit is niet alleen een enorm leuke en leerzame ervaring, maar via een stage vergroot je bovendien je arbeidskansen voor later. Dit najaar bieden wij weer een stageplaats aan.

Werkzaamheden:
Bij Meines Holla & Partners ondersteunt de stagiair onze consultants in de breedst mogelijke zin. De stagiair volgt het nieuws, verzamelt relevante informatie voor onze klanten, schrijft memo’s en achtergrondrapporten, en volgt Kamerdebatten. Deze werkzaamheden voer je deels uit op ons prachtige kantoor aan het Lange Voorhout, en deels in de Tweede Kamer. Je wordt actief betrokken bij lopende dossiers en krijgt daarmee een uniek inzicht in de Nederlandse politiek.

Profiel:
De ideale stagiair heeft affiniteit met de landelijke of lokale politiek, en is altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Hij of zij volgt een relevante universitaire studie zoals politicologie, geschiedenis of rechten, en is hierbij het liefst al in de Masterfase. Verder dien je een hands-on mentaliteit te hebben en vind je het leuk om een grote verscheidenheid aan taken op je te nemen. Hij of zij doet graag praktisch (desk)research, en kan snel specifieke informatie op het internet vinden. Ervaring met news feeds en sociale media is een pré.

Solliciteren:
Voor de fulltime stage (40 uur per week) bieden wij een marktconforme stagevergoeding en reiskostenvergoeding. De eerstvolgende stageperiode loopt van medio januari 2023 tot en met medio juli 2023. Je CV en begeleidende brief kun je tot en met vrijdag 28 oktober 2022 insturen naar thomasboom@meinesholla.nl. Leg in je brief uit waarom je graag bij ons stage komt lopen en waarom jij jezelf hiervoor geschikt acht.


________________________________________________________________________Productie stagiair bij 'Andere Tijden’

Word jij enthousiast van het idee om onderdeel uit te maken van een redactie die geschiedenis onderwerpen uitlicht in een televisieprogramma? Dan is deze productiestage bij Andere Tijden echt wat voor jou!

Andere Tijden wordt gepresenteerd door Astrid Sy en de redactie is gevestigd op het Mediapark in Hilversum.

Als je nog een andere specifieke interesse hebt of ontdekt tijdens je stage, kijken we altijd naar mogelijkheden of je je daar nog in kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie kun je hier klikken.

Bij: NTR
Vanaf: februari 2022
Duur: In overleg
Voor: 36 uur per week
Soort stage: Productie en Evenementen
Opleidingsniveau: HBO/WO
Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage


________________________________________________________________________Emile Thuiszorg


Ben jij op zoek naar een bijbaan?! Kijk dan niet verder en meld je aan bij Emile Thuiszorg!

Werken bij Emile thuiszorg is dé bijbaan voor elke student! Als organisatie leveren wij in teams van studenten thuiszorg bij heel veel verschillende groepen mensen. Van jong tot oud, van mensen met lichamelijke klachten of psychische problemen tot ouderen die simpelweg niet meer in staat zijn om taken zelf uit te voeren. Het is mega bijzonder om op deze wijze in aanmerking te komen met mensen buiten je studentenbubbel én super gezellig! 

Op een rijtje:

- Heb je vaste cliënten waar je over de vloer komt waardoor je hele bijzondere banden op kunt bouwen

- Plan je je eigen diensten in en bepaal je zelf hoeveel uren je werkt per week

- Is het super leerzaam 

- Verdien je een lekker zakcentje (maar liefst 12 euro!)

- Zijn er volop doorgroeimogelijkheden

- Doe je super dankbaar werk met een grote maatschappelijke impact


Ben je al enthousiast? Dit baantje is voor iedereen weggelegd, dus solliciteer snel via emile.nu/werken-bij !!


________________________________________________________________________KOM JIJ HET TEAM VAN DE BEUNTJES VERSTERKEN?

Restaurant-Café de Beuntjes is een modern restaurant-café in het hart van de Utrechtse binnenstad. Op 17 september 2021 zijn wij officieel geopend. Onze filosofie is om voor zoveel mogelijk mensen, op ieder moment van de dag, een gezellige-, toegankelijke en betaalbare horecabeleving te bieden. Kortom ons Restaurant-Café is een plaats waar iedereen het leven kan vieren. Op dit moment bestaat ons personeelsbestand uit 10 gezellige collega’s waarbij de gemiddelde leeftijd ongeveer 21 jaar is. Restaurant-Café De Beuntjes is 7 dagen per week geopend van 10:30 tot 01:00.
         
Voor ons Restaurant-Café de Beuntjes hebben wij verschillende openstaande vacatures!


________________________________________________________________________
Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is op zoek jou!

Het leukste project van het land wil nóg meer senioren bereiken en is daarom op zoek naar geschikte studentdocenten!

OGJG organiseert interactieve colleges aan senioren gegeven door enthousiaste studenten. Doordat dit in de leefomgeving van de senioren gebeurt, bereiken wij duizenden senioren per jaar. 

Als studentdocent:

- Ontvang je een training

- Geef je les aan een geïnteresseerd publiek

- Lever je een bijdrage aan de maatschappij

- Bouw je aan je cv

Interesse? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar info@ogjg.nl. We horen graag van je!


________________________________________________________________________Vacature Stages bij Platform Rampjaarherdenking

Periode: 4 a 5 maanden
Start: bij voorkeur z.s.m.
Uren: in overleg
Onze vergoeding: € 140 p.m.
Website: www.rampjaarherdenking.nl 

Wie zijn wij?
De stage wordt aangeboden door de Stichting Platform Ramjaarherdenking, een landelijke netwerkorganisatie die in 2022 de Nationale Ramjaarherdenking organiseert in samenwerking met provincies, gemeenten en culturele instellingen. Activiteiten zijn o.m. maandelijkse webinars, symposia, festivals, exposites, theatervoorstellingen en publicaties. 

Wat ga je doen?
In 1672 werd de Republiek overvallen door het Franse leger, Duitse troepen en de Engelse vloot. De regering was radeloos, het volk redeloos en het land leek reddeloos. Door inzet van waterlinies en de vloot van De Ruyter keerden de kansen, maar het Rampjaar werd wel de start van een uitputtende Veertigjarige Oorlog (1672-1712). Met de Gouden eeuw was het afgelopen…
Start: bij voorkeur z.s.m. Het Platform wil niet alleen het Rampjaar 1672 herdenken, maar ook een discussie op gang brengen over de “lessen van het Rampjaar”, toen vrede, vrijheid en veiligheid op het spel stonden. Kan de coalitiestrategie van stadhouder Willem III, die tientallen landen bundelde in de strijd tegen de expansieve Zonnekoning model een bieden voor onze Europese samenwerking?

Stage 1: samenstelling populair-wetenschappelijke website www.1672.nl Deze stageopdracht is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op het herdenkingsjaar 1672-2022. Naast de bestaande activiteitenwebsite www.rampjaarherdenking.nl komt er een meer inhoudelijke website www.1672.nl over de achtergronden van het Rampjaar. Met behulp van literatuuronderzoek stel je een overzicht samen van de belangrijke gebeurtenissen in het Rampjaar (met subthema’s als stadhouder Willem III, de moord op de gebroeders De Witt, de zeeslagen van De Ruyter maar ook de strijd in Oost-Nederland enz.), een aantal verhalen en de belangrijkste literatuur. Verder maak je een selectie van interessante kaarten en beeldmateriaal; denk bijv. aan Rijksstudio. Je onderzoek mondt uit in een helder overzicht, dat gebruikt kan worden als input voor de website. Wellicht heb je ook zelf ideeën hoe deze website gevoed kan worden.

Stage 2: Expositie over het Rampjaar 1672 Deze stageopdracht is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op het herdenkingsjaar 1672-20222) Met behulp van de Rampjaar-websites en beschikbare documentatie moet een expositie worden samengesteld over het Ram[jaar 1672 in Nederland. De expositie geeft een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen in het Rampjaar (met subthema’s als stadhouder Willem III, de moord op de gebroeders De Witt, de zeeslagen van De Ruyter maar ook de strijd in Oost-Nederland enz.) Ook is er aandacht voor het thema beeldvorming en oorlogspropaganda. De expositie bestaat uit ca 8 panelen en gaat circuleren langs bibliotheken en gemeentehuizen in Nederland. Er wordt ook een begeleidende lesbrief samengesteld.

Jouw profiel
Belangstelling voor moderne geschiedenis, regionale geschiedenis en publieksgeschiedenis strekt tot aanbeveling.

Solliciteren
​Solliciteren kan d.m.v. een mail te sturen naar contact@rampjaarherdenking.nl o.v.v. Rampjaar stage


________________________________________________________________________