Huidig Bestuur

DSC_0035.JPG
v.l.n.r. Sjoerd van Hoenselaar, Annefloor Robijn, Omar Bugter, Caroline Kreysel, Jacob Uwland, Wiebe Reints.


Op 12 september 2018 is het 93ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings ingehamerd door de Algemene Ledenvergadering. Behoudens de beperkingen volgens de statuten is het bestuur belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. Dit houdt in contact met commissies, beheer van financiën en het maken van sluitende overeenkomsten en beslissingen. Het bestuur wordt hierin bijgestaan door de senaat, die advies kan geven en de kascommissie, die de financiële huishouding van de vereniging controleert. Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging naar het departement, andere verenigingen en het SVO, VIDIUS en SGN. Het bestuur is verantwoording schuldig aan de Algemene Ledenvergadering. 

Naast de formele aspecten van het besturen van een vereniging is het bestuur ook altijd aanwezig op de kamer, de wekelijkse borrel en de vele andere activiteiten die de UHSK rijk is. 


Caro.png

Caro Kreysel                                                                                                                                  

Ik ben Caro en dit jaar voorzitter van de UHSK. Dat betekent dat ik eindverantwoordelijke ben van alles wat er binnen de vereniging gebeurt, veel vergaderingen voorzit en de UHSK naar buiten representeer. Ook ben ik dit jaar verantwoordelijk voor onze internationale leden en het contact met onze alumni en ereleden. Als ik even niet bezig ben met bestuur zijn, houd ik van cultuurgeschiedenis en vooral de eerste wereldoorlog, maar heb ik ook een geheime passie voor middeleeuwse geschiedenis. In mijn vrije tijd ga ik vaak wandelen, tekenen en dansen. Ik kijk uit om jullie te ontmoeten bij de UHSK. 
Omar.png

Omar Bugter                                                                                                                                

Ik ben Omar en dit jaar ben ik de secretaris van de UHSK. Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor alle inkomende en uitgaande post, zowel in fysieke als in digitale vorm. Daarnaast beheer ik het ledenbestand en ben ik zorgdrager van het archief (drie kasten vol, achter in de UHSK-kamer). Ook ben ik de notulist op de Algemene Ledenvergadering en de Stuurgroep. Ik ben inmiddels alweer vijfdejaars, en al klaar met mijn bachelor. In het verleden heb ik mij gericht op Conflict Studies, publieksgeschiedenis, middeleeuwen en Game Studies. Naast mijn studie en de UHSK game ik graag, voetbal ik weleens en houd ik van een biertje.
Jacob.png

Jacob Uwland                                                                                                                           

Mijn naam is Jacob en dit jaar beheer ik als penningmeester alle geldzaken van de vereniging. Naast het feit dat dit betekent dat ik bij het bestellen van een biertje moet uitkijken dat ik niet per ongeluk de UHSK-pinpas in plaats van mijn eigen pas gebruik, beheer ik de UHSK-rekening en houd ik van elke activiteit de inkomsten en uitgaven bij. Ook ben ik de persoon die de incasso’s uitvoert, dus nu weet je wie je boos kan aankijken als er in de armoedige tijden aan het eind van de maand UHSK-contributie wordt afgeschreven. Naast deze schone taak vul ik mijn tijd met het maken van en luisteren naar muziek, het lezen van oude stripverhalen en vind ik het leuk om te doen alsof ik verstand heb van politiek. Wie weet zie ik je binnenkort op een UHSK-activiteit!Annefloor.png

Annefloor Robijn                                                                                                                      

Mijn naam is Annefloor en ik ben de commissaris onderwijs van het 93ste bestuur van de UHSK. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het onderwijsbeleid van de UHSK. Als Commissaris Onderwijs heb ik een vrij vast omlijnt takenpakket. Ik organiseer de meeloopdagen, bachelorvoorlichtingen, klankbordgroepen en ik ben voorzitter van de UBO. Als commissieverantwoordelijke ben ik ook betrokken bij activiteiten als de carrièredag, en het alumnicoachproject van de carrièrecommissie en de alumnicommissie. Naast mijn taken binnen het bestuur specialiseer ik mij in politieke geschiedenis maar op dit moment volg ik een minor muziekgeschiedenis bij de studie muziekwetenschappen. In mijn vrije tijd speel ik cello, fotografeer ik graag en, zoals bijna iedere geschiedenisstudent, houd ik ook erg van lezen.Wiebe.png

Wiebe Reints                                                                                                                                 

Ik ben Wiebe en vervul dit jaar de taak van de Commissaris Intern. Dat houdt in dat ik me voornamelijk bezighoud met de interne zaken van de vereniging. Onder andere alle DoMiBo’s, Sinterklaas en Kerst, de Diesweek en de Commissiebedankdag vallen hieronder. Daarnaast regel ik ook de boekverkoop en zorg ik ervoor dat iedereen elk blok zijn boeken weer met korting kan verkrijgen. Ik ben dit jaar ook degene die zich er voor gaat inzetten om de vereniging duurzamer te maken. Binnen de studie richt ik me vooral op cultuurgeschiedenis en dan met name op identiteitsvorming, maar ook de museale wereld vind ik zeer interessant. Naast het bestuurswerk en de studie speel ik graag gitaar, drink ik een biertje of lees ik een boek.
Sjoerd.png

Sjoerd van Hoenselaar                                                                                                            

Mijn naam is Sjoerd van Hoenselaar en ik ben dit jaar de Commissaris Extern van de UHSK. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met onze partners en het leggen van nieuwe contacten buiten de vereniging. Daarbij probeer ik samen met de Acquisitiecommissie Jacob blij te maken door boeken te verkopen en sponsordeals af te sluiten. Een hoogtepunt van mijn jaar is de Departementsreis. Samen met twee docenten gaan we een stad in Europa bezoeken om aan de hand van een thema haar geschiedenis te leren kennen. Ook wordt de jaarlijkse SGN-dag dit jaar in Utrecht georganiseerd. Samen met de SGN-dagcommissie gaan we ons best doen om zoveel mogelijk geschiedenisstudenten Utrecht te laten zien. Naast mijn bestuurstaken volg ik een minor in de vroegmoderne geschiedenis en heb ik het verdiepingspakket Conflict gedaan. De tijd die ik over heb vul ik met fotografie, gamen, voetbal, een bezoekje aan mijn ouders of met een goed boek. 

93ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings (2018-2019)

Caroline Kreysel (2016) Voorzitter
Omar Bugter (2014) Secretaris
Jacob Uwland (2016) Penningmeester
Annefloor Robijn (2016) Commissaris onderwijs
Wiebe Reints (2016) Commissaris intern
Sjoerd van Hoenselaar (2016) Commissaris extern