Commissies

De Aanzet

Historisch Tijdschrift Aanzet is hét tijdschrift van en voor Utrechtse geschiedenisstudenten. Drie keer per jaar verschijnt er een editie van Aanzet. Aanzet biedt studenten de mogelijkheid hun eigen onderzoek te publiceren in de vorm van een populair-wetenschappelijk artikel.

Meer informatie
Aanzet.jpg

De Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie is een leuke en gezellige commissie die zich van oorsprong bezighield met sportactiviteiten. De laatste jaren is de AcCie met de wensen van de tijd meegegaan en organiseert zij naast sportactiviteiten ook activiteiten gerelateerd aan gezelligheid en bier! Door onze variatie in activiteiten blijven we leuk en verrassend. Onze commissie bestaat uit een stel gezellige en lichtelijk gestoorde gekken die er alles aan doen de activiteiten voor jullie zo leuk en goed mogelijk te laten verlopen. 

Meer informatie


Accie.jpeg

De Acquisitiecommissie

De Acquisitiecommissie zorgt in de eerste plaats voor het contact tussen de UHSK en bedrijven in en rondom Utrecht. De Acquisitiecommissie benadert bedrijven die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het sponsoren van verschillende activiteiten of interessante kortingen of aanbiedingen kunnen bieden aan leden van de UHSK. Als tegenprestatie kunnen deze bedrijven advertenties plaatsen op posters, flyers of op de website van de UHSK. De Acquisitiecommissie probeert dan ook op zoveel mogelijk manieren om het lidmaatschap van de UHSK aantrekkelijker te maken.

Meer informatie


Acqui

De Almanakcommissie

Ieder jaar publiceert de Almanakcommissie een boek met een jaar aan fantastische UHSK geschiedenis. Deze zware doch eervolle taak ligt op de schouders van de 8 leden van de Almanakcommissie. De commissie besteedt dit jaar met het verzamelen van zoveel mogelijk memorabele verhalen, legendarische anekdotes en pittige foto's. Samen met talloze behulpzame leden, externen en bekende Utrechters zal de Almanakcommissie in juni een prachtig boek klaar hebben. De Almanak zal een prachtige achtbaan aan herinneringen zijn, waarin een jaar aan UHSK-geschiedenis wordt vereeuwigd. De commissie bestaat uit een combinatie van oude rotten en jonge honden, die samen het geheugen van de vereniging tastbaar maken.

Meer informatie


Almanacie.png

De Alumnicommissie

Om oud-leden van de UHSK toch bij de vereniging betrokken te houden en een connectie te leggen met huidige geschiedenisstudenten, is er een Alumnicommissie. Deze commissie zet zich in voor voormalige geschiedenisstudenten door middel van diverse activiteiten. Deze activiteiten worden door het jaar heen georganiseerd, en zijn onder andere een Alumnidiner, Alumnidag en een Coachproject. Bij deze activiteiten worden ook huidige studenten uitgenodigd, zodat er een wederzijdse uitwisseling van kennis en ervaring plaats kan vinden. Op deze manier is er een leuke mix bij vrijwel alle activiteiten van de Alumnicommissie.

Meer informatie


Alco.jpg

De Argus

De Argus, vernoemd naar het Griekse mythologische wezen met honderden ogen, is het verenigingsblad van de UHSK. Net zoals de vele ogen van Argus ontgaat onze schrijvers maar weinig. Het blad staat dan ook bol van scherpe analyses, politieke uitingen en strenge recensies, maar ook van blije belevingen en studentikoze uitstapjes. Het is dus een veelzijdig blad met ‘voor elk wat wils.’ De Argus komt vier keer per jaar uit en heeft iedere keer een ander thema. Het doel van de Argus is niet alleen om een leuk informatief blad te leveren, maar vooral ook om schrijftalenten binnen de UHSK een kans te geven om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen. 

Meer informatie

Argus.jpeg

De Archiefcommissie

De Archiefcommissie houdt zich bezig met het op orde brengen van de jaren aan verzameld archief van de UHSK. Een gedeelte van het archief staat op het moment netjes opgeslagen in de loodsen van het Utrechts Archief, maar een groot gedeelte moet eerst nog uitgezocht en gearchiveerd worden voordat het de UHSK-kamer kan verlaten. Ook speelt de Archiefcommissie een grote rol in het op orde brengen van zowel het fotoarchief als het digitale archief van de UHSK.

Meer informatie

Archcom.jpg

De Carrièrecommissie

Veel mensen vinden het studeren van geschiedenis interessant en leuk, maar de mogelijkheden voor historici na hun studie zijn onduidelijk. De Carrièrecommissie is er voor geschiedenisstudenten die niet weten welke carrière ze willen najagen, of die al vroegtijdig stappen willen zetten in de richting van hun droombaan. De Carrièrecommissie wil studenten laten zien dat je ook tijdens je studie al invloed kunt hebben op jouw toekomst. Met masterclasses en workshops leren studenten vaardigheden die zowel tijdens als na de Bachelor van toepassing zijn. Hoe stel ik een goed CV op? Hoe bouw ik een netwerk op? Tevens zorgen excursies, lezingen en carrière-evenementen ervoor dat studenten inzicht krijgen in de arbeidsmarkt en tonen ze hoe de vaardigheden die je opdoet als historicus van belang zijn in je loopbaan. We willen laten zien hoe interessant, laagdrempelig en leuk het kan zijn om bezig te zijn met je toekomst!

Meer informatie

Carcom.png

De Dramacommissie

Jaarlijks organiseert de Dramacommissie van de UHSK een toneelstuk voor en door geschiedenisstudenten. Naast het acteren regelt de Dramacommissie ook zelf de regie en productie van het toneelstuk. De commissie is dan ook onderverdeeld in een spelersgroep, onder leiding van twee regisseurs, en een commissie, die belast is met de productie en organisatie van het toneelstuk.

Meer informatie


Dramacommissie

De Eerstejaarscommissie

Speciaal voor eerstejaars geschiedenisstudenten heeft de UHSK de Eerstejaarscommissie. Deze speciale commissie bestaat alleen uit eerstejaars studenten en organiseert ook activiteiten die speciaal georganiseerd worden met als doel zoveel mogelijk eerstejaars te trekken (hoewel ouderejaars leden ook welkom zijn). Eerstejaarsleden kunnen in deze commissie hun eerste commissie-ervaring opdoen. Het staat het de leden van de Eerstejaarscommissie vrij om zoveel mogelijk gezelligheids- en studie inhoudelijke activiteiten te organiseren als ze willen.

Meer informatie


EJC.jpeg

De Excursiecommissie

De Excursiecommissie is een van de meest intensieve commissies van de UHSK. Het is de taak van deze commissie om jaarlijks drie reizen te organiseren voor ongeveer 50 personen per reis. Als eerste is er in november de Kleine Reis, die gewoonlijk naar plaatsen gaat die niet al te ver over de grens liggen. Voorbeelden van locaties de afgelopen jaren zijn Bremen, Trier en Antwerpen. In april organiseert de Excursiecommissie de Grote Reis. Deze reis duurt ongeveer een week en wordt gehouden in de onderwijsvrije week tussen blok drie en vier. Bestemmingen van de afgelopen paar jaar zijn Lissabon & Porto, Boekarest & Constanta en Zagreb & Ljublijana. Als laatste organiseert de Excursiecommissie jaarlijks de Amelandreis, het uitwaaiweekend van de UHSK.

Meer informatie

Excom.jpg

De Feestcommissie

Vijf keer per jaar organiseert de Feestcommissie de meest leuke themafeestjes in de vaste feestkelder van de UHSK, het legendarische K-Sjot. Tijdens deze feesten, waarbij de drank rijkelijk vloeit, is het doorgaans tot in de vroege uurtjes gezellig. De Feestcommissie is verantwoordelijk voor het thema, themadrankjes en de aankleding van de feestkelder, maar op de avond zelf zal je commissieleden ook bij de garderobe, de muntverkoop of gewoon achter de bar tegenkomen.

Meer informatie

Feco.jpeg

De Galacommissie

Jaarlijks organiseert de Galacommissie speciaal in de Diesweek, de week van 5 maart, een gala. Het gala verschilt van de andere feesten van de UHSK om verschillende redenen. Ten eerste is het dé feestavond in de week dat de verjaardag van de vereniging gevierd wordt. Er wordt voor het gala een extra feestelijke locatie geregeld, speciale acts of live muziek opgevoerd en gaat niemand met lege handen naar huis. 

Meer informatie


Gaco.jpg

De Historische Evenementen Commissie

De Historisch Relevante Commissie organiseert speciaal voor UHSK leden gezellige, studiegerelateerde activiteiten en dagexcursies naar interessante plekken. Het doel daarmee is om leden enthousiast te maken voor activiteiten die gerelateerd zijn aan hun studie en bijvoorbeeld bij kunnen dragen aan het toekomstperspectief van studenten. Locaties van verschillende activiteiten in het verleden zijn het Europees Parlement, Kamp Westerbork en Maastricht geweest. 

Meer informatie

Historicie.jpeg

De Holocast Memorial Day-commissie

Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari, uit tot een herdenkingsdag: de Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden op deze dag de slachtoffers herdacht van de Holocaust en andere genociden zoals die in Cambodja, Rwanda, Srebrenica en Darfur. Auschwitz is uitgegroeid tot een universeel symbool voor de massavernietiging van onschuldige burgers. In samenwerking met de Universiteit Utrecht organiseert de UHSK jaarlijks een eigen Holocaust Memorial Day waarop verschillende sprekers een lezing geven over een thema betreffende genociden.

Meer informatie

HMD.JPG

De International Committee

Are you an international lost in the great city of Utrecht? Looking for a new family to call your own? Are you Dutch and are looking to make international friends? Well you’ve come to the right committee! The International committee (or InterCom if you want to get down with the lingo) organizes international orientated events either specifically for international students, to make them feel welcome at the university and in the UHSK or for students of all backgrounds, to promote the interaction between internationals and Dutchies. Our language cafes and international days are great ways for you to mingle among your fellow internationals as well as getting involved with the association! Nothing is compulsory except for having a good time, the beer is free and that’s our InterCom guarantee! Hope to see lots of you guys soon!

Meer informatie

International Committee

De Muziekcommissie

Tussen de leden van de UHSK loopt een hoop muzikaal talent rond. De Muziekcommissie is opgericht om hier iets mee te doen. De commissie organiseert verschillende open podia en andere muzikale activiteiten. Hoewel de commissie zelf ook optreedt op deze activiteiten zijn ze open voor deelname van iedereen. Het Akoestisch Open Podium aan het begin van het jaar en het Groot Open Podium in de Diësweek zijn activiteiten waar menig UHSK'er zijn of haar muzikale talenten heeft kunnen tonen aan de Kring. Daarnaast organiseert de Muziekcommissie ook de Muziekquiz en de Cultuurnacht.

Meer informatie

Musicie.png

Het Politiek Café

Het Politiek Café organiseert gedurende het collegejaar een aantal activiteiten met een politiek tintje waarbij politici en studenten met elkaar in debat kunnen gaan over actuele politieke thema’s. Politieke bewustwording en gezelligheid gaan hand in hand bij deze cafés, waarbij er naast een inhoudelijke discussie ook ruimte is voor een borrel om met je studiegenoten in gesprek te gaan over de politiek. 

Meer informatiePolca.jpg

​​​​​​​De SGN-dagcommissie

In het academisch jaar 2023-2024 heeft de UHSK de eer om de SGN-dag te mogen organiseren. Studenten Geschiedenis Nederland, of kortweg de SGN, is het koepelorgaan van alle studieverenigingen van de studie Geschiedenis in Nederland. De SGN organiseert ieder jaar twee activiteiten voor alle leden uit Nederland met als hoogtepunt de SGN-dag die ieder jaar wordt georganiseerd in een andere stad. Dit jaar wordt die georganiseerd in Utrecht! De SGN-dagcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag.

Meer informatie

SGNcie.jpg

De Sportcommissie

Wij zijn de Sportcommissie en wij gaan alle sportevenementen voor het komende jaar organiseren. We houden er van om er voor te zorgen dat iedereen fit blijft, vooral nu door de nieuwe Corona regels het sporten moeilijk is. We hopen jullie hierbij te kunnen helpen en we zullen een manier vinden om iedereen gezond en fit te houden.

Meer informatie

Spoco.png

De Symposiumcommissie

Elk jaar organiseert de Symposiumcommissie een historisch symposium tijdens de Diesweek van de UHSK. Durende een gehele dag zullen er verschillende lezingen gegeven worden over een historisch onderwerp. De dag wordt afgesloten met een plenaire discussie en een borrel. Eerder organiseerde de Symposiumcommissie symposia met onderwerpen als 'Minderheden’, ‘Nationalisme in Nederland’, 'Utopieën in historisch perspectief' en 'Vaderlanden'. 

Meer informatie


SymCo.jpeg

De UHSK voor Beter Onderwijs-commissie

De UHSK voor Beter Onderwijs (UBO) richt zich op allerlei onderwijsgerelateerde zaken en activiteiten om het onderwijs te verbeteren, studenten te helpen en discussies over onderwijs te bevorderen. De commissie bestaat uit zeven leden en wordt voorgezeten door de Commissaris Onderwijs van de UHSK. De UBO organiseert een divers scala aan onderwijsgerelateerde activiteiten, waaronder tentamentrainingen en workshops. Deze activiteiten zijn erop gericht de geschiedenisstudent een handje te helpen bij het goed volbrengen van de opleiding. Ten tweede streeft de UBO ernaar de verbinding tussen het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis en de geschiedenisstudent te versterken.

Meer informatie

UBO.jpeg