96ste Bestuur

96ste Bestuur
96ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings

96ste Bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings (2021-2022)

Beau Goosje Visser (2018) Voorzitter
Midas Urlings (2019) Secretaris
Levi Verbeek (2019) Penningmeester
Kes van Achterbergh (2019) Commissaris Onderwijs
Menno Alexander Androg (2019) Commissaris Intern
Olivier de Haan (2019) Commissaris Extern
Beau.jpg

Hallo, mijn naam is Beau. Ik ben de voorzitter van het 96ste bestuur des UHSK. Momenteel ben ik vierdejaars student geschiedenis. Gedurende mijn studie heb ik het verdiepingspakket ‘Fundamenten van Europa’ gevolgd en een minor criminologie afgerond. Mijn scriptie schreef ik over de manier waarop Polen lid werd van de EU, en ik volgde de ontwikkeling van vrouwenrechten binnen beide partijen. De afgelopen jaren ben ik binnen de UHSK betrokken geweest als lid van de Eerstejaarscommissie (EJC), de Carrièrecommissie (Carcom), de Argus, de Aanzet, en ik werkte mee aan het #FacesOfTheUHSK project (nu het Portretgilde). 
Oorspronkelijk kom ik uit Zaltbommel, een stadje in het land van Maas en Waal. Je kent misschien wel het oude liedje over de watersnood daar, toen enkel de torenspits van de Sint-Maartenskerk te zien was. Naast mijn studie en bestuursjaar werk ik bij de Bagels & Beans. In mijn vrije tijd lees ik hier en daar, en kijk ik graag misdaadseries zoals ‘Mindhunter’ en ‘Midsomer Murders’. Aarzel niet om een gezellig gesprekje met me aan te knopen!

h.t. voorzitter des Utrechtse Historische Studentenkrings
o.d.z. ‘De praeses is hier, maar waar is het bier?’


Midas.jpg

Ik ben Midas, met trots de secretaris van het 96ste bestuur. Ik heb mijn wortels in het Brabantse Eindhoven, maar mijn hart ligt in Utrecht. Ik zit in mijn derde jaar van Geschiedenis en volgde het verdiepingspakket Politieke Strijd in Modern Europa. Naast mijn verdiepingspakket heb ik ook de minor Transatlantic Studies gevolgd.
Ik ben al sinds het begin van mijn studie lid van de UHSK en was lid van de enige Galacommissie die nooit een gala heeft kunnen neerzetten. Ondertussen ben ik doorgegroeid tot secretaris en zit ik tot aan mijn nek in deze prachtige vereniging. Als secretaris ben ik het kloppende bureaucratische hart van de UHSK, en beheer ik onder andere het ledenbestand, de mail en het archief. 

h.t. secretaris
o.d.z. ‘Als het niet is genotuleerd, is het nooit gezegd’


Levi_2.jpg

Mijn naam is Levi, derdejaars geschiedenisstudent met een interesse in Nederlandse politieke geschiedenis. Vanuit de Twentse randstad ben ik een paar jaar geleden verhuisd naar de échte randstad: ons mooie Utereg. In de paar coronavrije maanden die ik heb mogen meemaken als student is de UHSK onlosmakelijk deel geworden van mijn studentenleven. Eerder was ik lid van de Eerstejaarscommissie, de Excursiecommissie en de Lustrumcommissie. De mooie herinneringen en vriendschappen die ik er heb opgedaan waren voor mij een belangrijke reden om te  solliciteren voor het bestuur van de vereniging. Als penningmeester overzie ik de financiën van de Kring in haar 96ste verenigingsjaar. Hoewel ik begon als onervaren fiscus ken ik inmiddels de fijne kneepjes van het vak en blijft het geld goed doch verantwoord rollen.

h.t. penningmeester des Utrechtse Historische Studentenkrings
o.d.z. 'Ik heb een miljoen op m’n harde schijf'


Kes.jpg

Mijn naam is Kes, 20 jaar, ik ben de Commissaris Onderwijs van de UHSK. Omdat ik in Utrecht ben geboren en er al mijn hele leven woon, ken ik onze mooie stad dus op mijn duimpje. Dus als je nog een leuk plekje zoekt om te borrelen of een koffietje te drinken, weet je me te vinden. Als Commissaris Onderwijs ben ik met diverse onderwijszaken bezig, zoals het organiseren van de meeloopdagen, tentamentrainingen voor eerstejaars en het opzetten van de jaarlijkse onderzoeksparade. Dit jaar was het thema People on the Move: how Migration shaped History. Zelf ben ik nu derdejaars geschiedenisstudent en heb ik het verdiepingspakket Conflict, geweld en veiligheid gevolgd van de track Internationale Betrekkingen. Voordat ik mijn bestuursjaar begon zat ik in de Eerstejaarscommissie en de Feestcommissie. Ondanks de vele lockdowns heb ik het daar erg naar mijn zin gehad. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te varen, zowel in de Utrechtse grachten in m’n motorbootje als op de Loosdrechtse Plassen in m’n zeilboot. Ook houd ik van een lekker wijntje op zijn tijd en ben ik dol op sushi. 

h.t. Commissaris Onderwijs
o.d.z. ‘De onderwijsboog kan niet altijd gespannen staan, je moet ook wel eens voor dat biertje gaan’


Menno.jpg

Ik ben Menno, momenteel Commissaris Intern van onze geliefde kring. Geboren en getogen in Utrecht ken ik menig kroeg en uitgaansgelegenheid in Utrecht, waar ik dan ook regelmatig te vinden ben. Tijdens het besturen ben ik vooral bezig met zorgen dat iedereen weet wat voor leuks de UHSK doet én zich ook welkom voelt om deel te nemen aan deze geweldige activiteiten. Het kernwoord van mijn bestuursjaar is dan ook gezelligheid. 
​​​​​​​Bovendien ben ik derdejaars geschiedenisstudent, hoewel ik momenteel geen vakken volg. In mijn eerste twee jaar ben ik actief geweest bij de Muziekcommissie en een half jaartje bij de Feestcommissie. Dit weerspiegelt ook een groot deel van mijn hobby’s: muziek en feestjes. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar, het liefst met een biertje. 

h.t. Commissaris Intern
o.d.z. 'Bij mij is het bier nooit écht op'


Olivier_2.jpg

Hallo daar! Ik ben Olivier de Haan en dit jaar heb ik de eer om de commissaris extern van de UHSK te zijn. Ik heb al 27 rondjes om de zon heen gedraaid en mijn roots liggen in het prachtige Veenendaal. Al sinds mijn 20e kom ik al door mijn vele studies in het mooie Utrecht maar eindelijk mag ik mezelf een echte Utrechtenaar noemen! Als ik mezelf zou moeten beschrijven dan komt het idee van een gezellige huismus naar boven. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met mensen om onder het genot van een borrel de dagelijkse sleur te bespreken of een schuine grap te maken. Daarnaast zit ik graag heerlijk op de bank of in de tuin met een goed boek te genieten van mijn rustmomentjes. Ik zit in het derde jaar van mijn studie en tot nu toe bevalt het me allemaal aardig. Voor vele mensen moet het schrikken zijn geweest toen een obscuur lid ineens bestuur ging doen. Ik was ook maar voor corona bij twee borrels geweest en was lid van de Acquisitiecommissie, wat toch al een beetje het ondergesneeuwde neefje is van de vereniging. Toch ben ik de vereniging enorm gaan waarderen en gaat er niet een dag voorbij waar ik heerlijk heb kunnen lachen om de verhalen, de grappen en de escalerende momenten die ik met jullie meemaak.   

h.t. Commissaris Extern
o.d.z. 'Geld is een universele taal'

Onze sponsoren