Leden van Verdienste

De Utrechtse Historische Studentenkring kent de titel lid van verdienste toe aan mensen die zich door de jaren heen op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse Historische Studentenkring

prof.dr.Pekelder.jpg

prof. dr. J. (Jacco) Pekelder

Voormalig hoogleraar Geschiedenis van Internationale Betrekkingen van het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aan Universiteit Utrecht. Huidig hoogleraar aan de Westfälische Wilhelm-Universität Münster (WWU). Heeft zich jaren voor de UHSK ingezet als lid van de redactieraad van de Aanzet. Geholpen bij de Berlijnreizen en heeft meerdere stageprojecten opgezet voor geschiedenisstudenten. Genomineerd voor de Docentenprijs.

Lid van Verdienste sinds 2022.


Frans_Willem_Lantink.jpg

dr. mr. F.W. (Frans Willem) Lantink

Docent aan de afdeling Politieke Geschiedenis van het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zet zich al jaren in voor het inhoudelijk programma van de UHSK, in het bijzonder voor het Politiek Café.

Lid van Verdienste sinds 2012.EdwinvanderVeldt.jpg

drs. E.J. (Edwin) van der Veldt

Zette zich als bestuurslid en docent aan de Universiteit Utrecht jarenlang in voor de UHSK op tal van vlakken, voornamelijk op het gebied van onderwijs. In 2012 verruilde Edwin van der Veldt zijn baan aan de Universiteit Utrecht in voor een baan aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Lid van Verdienste sinds 2013.

Mebius_Kramer.jpg

em. prof. dr. M.F. (Mebius) Kramer

Emeritus hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit Utrecht. Zet zich al jaren in bij de organisatie van de Holocaust Memorial Day, die de UHSK ieder jaar organiseert in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Heeft zelf de dag al verscheidene malen voorgezeten.

Lid van Verdienste sinds 2013.Ed_Jonker.jpg

em. prof dr. E. (Ed) Jonker

Bijzonder Hoogleraar Grondslagen en Geschiedenis van de Geschiedbeoefening aan de Universiteit Utrecht tot 2015. Heeft als curator van de vakken Geschiedwetenschap en Grondslagen van de Geschiedwetenschap een grote rol gespeeld in de opleiding van jonge Utrechtse historici. Was in en na zijn studententijd nauw betrokken bij de UHSK.

Lid van Verdienste sinds 2015.