Holocaust Memorial Day 2022

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Holocaust Memorial Day 2021-2022
Datum en tijd
24 jan. 2022 09:00 - 12:00
Locatie
Youtube

Holocaust Memorial Day 2022

Lieve UHSK’ers,
Op 24 Januari 2022 organiseert de Holocaust Memorial Day Commissie namens de Utrechtse Historische Studentenkring en de Universiteit Utrecht de Holocaust Memorial Day. Het belooft een mooie dag te worden in het thema ‘Holocaust Remembrance in Contemporary Times’. Over dit thema zullen vier verschillende academici een lezing geven, waarover meer te lezen in het programma.
Helaas hebben we ervoor moeten kiezen de dag in zijn geheel online te houden.  
We hopen jullie daar te zien!

 

In de 21e eeuw heeft het herdenken van de Holocaust een nieuwe vorm aangenomen, onder invloed van het proces van digitalisering en het wijdverbreide gebruik van sociale media. Naast deze nieuwe manier van herdenken heeft Europa een toename gezien van extreem-rechtse politiek, antisemitisme en vandalisme van monumenten.  De digitalisering en modernisering van de Holocaust Herdenking, gekoppeld aan de hedendaagse bedreigingen, zal daarom het thema zijn van deze Holocaust Memorial Day.

Academici Inger Schaap, Eva van Leeuwen, Karel Berkhoff en Imogen Dalziel zullen hun perspectieven op verschillende thema's presenteren, terwijl onze voorzitter, Laurien Vastenhout, de discussies zal modereren. Alle besprekingen zullen in het Engels zijn.

 

Vragen? Neem dan contact op met de Holocaust Memorial Day!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren