Lof der Zotheyt

Logo_Lof_der_Zotheyt.png

Lof der Zotheyt

De Utrechtse Historische Studentenkring is er voor elke geschiedenisstudent die van het leven houdt. Die niet alleen leeft om te bestaan, maar ook leeft om het leven te vieren. Hiervoor is deze vereniging in 1926 opgericht en er is sindsdien een hele organisatie bestaande uit commissies en gildes in het leven geroepen om lekker te socializen en skills te ontwikkelen. Je kunt sinds 2022 ook in het Bourgondisch gezelschap “Lof der Zotheyt” (LdZ): één grote vriendengroep (lees: familie) die leven met een-en-dezelfde interesse: Leven zoals een Bourgondiër dat doet. Schroom niet als lid van deze gemeenschap je kennis over levensgenot te delen!

De focus van dit gezelschap ligt op het schrijven van recensies. Kun jij een situatie leuk, grappig of juist dramatisch en lethargisch beschrijven? Met een mitrailleurvuur aan woorden uit je veelzijdige vocabulaire? Dan is dit ook echt een gezelschap voor jou! Na je tekst met bijgevoegde foto geef je meestal nog even een ludiek cijfer (bijv. 6/6 worsten of 1/2 kamelenbulten) en je bent klaar om je gezelschapsgenoten te laten zien wat jij als Bourgondisch beschouwt. Identificeer je jezelf niet echt als Bourgondiër omdat je graag poké bowls nuttigt, vitamine drankjes drinkt en let op je lijn? Of wil je geen recensies maken van eten? Geen probleem! Bourgondisch genieten gaat immers voornamelijk, maar niet uitsluitend door de maag. Bij dit gezelschap is ‘Bourgondisch’ een rekbaar begrip: Lof der Zotheyt streeft naar veelzijdigheid en inclusiviteit!

Als je erg trots bent op een geschreven recensie en deze is vrij uitgebreid en van hoge kwaliteit (zo’n 200 woorden), dan kun je deze opsturen naar argus@uhsk.nl en wellicht zal het verenigingsblad de Argus het publiceren!

Klinkt dit als iets om je studentenleven (nieuw) leven in te blazen? Stuur dan snel een mailtje naar info@uhsk.nl of scan de QR-code van de Lof der Zotheyt-poster in de UHSK-kamer. Als je LdZ-leden toevallig kent, kun je het natuurlijk ook tegen hen zeggen dat je lidmaatschap aspiraties hebt! Als lid ben je van harte welkom bij evenementen zoals een simpele borrel in een park, een deftige wijn- of bierproeverij of een zomerse barbecue waar de temperaturen flink kunnen oplopen. De evenementen hebben dus, in tegenstelling tot de recensies, wel een ‘klassiek’-Bourgondisch sausje, maar uiteraard is dit niet altijd even gastronomisch of alcoholisch. Voor degenen die dat wel willen, is er natuurlijk alle ruimte.

Ben je een (speciaal) bierliefhebber? Download dan de app Untappd, en vind daar de te gekke bieren in Horeca in Utrecht en ver daarbuiten. De recensies daar zijn gemaakt door vooral niet-leden van dit UHSK gezelschap.

Voor de eerstejaars: zie dit als een mooie instapper om de leukste mensen in de vereniging te leren kennen! Voor meerderejaars: dit gezelschap is er voor de voortgang van alles wat je lief is. De godin Zotheid ontfermt zich over jou door een spreekwoordelijke lofrede uit te spreken, die je wel merkt als je aan je favoriete bier zit, een halve fuet naar binnen werkt of jammerlijk door de regen fietst. Zij zal je absoluut nooit teleurstellen!